Na natečaj za instalicijo je prispelo deset del, pri čemer sta si dve deli toliko podobni, da ju lahko štejemo kot eno delo (isti materiali, enaka ideja in izvedba, isti dijaki in mentor). Gre torej za devet instalacij iz devetih dijaških domov po Sloveniji.

Vse prispele fotografije inštalacij si lahko ogledate v galeriji skupinskega natečaja instalacij.

ISKRENE ČESTITKE VSEM NAGRAJENCEM IN SODELUJOČIM NA TEM PREMIERNEM NATEČAJU!

Komisija v sestavi štirih članov – Ursula Osojnik, Mitja Perinčič, Andreja Brajko in Siniša Borovičanin, je pregledala dela in podala svoje ocene, utemeljene na izvirnosti in avtentičnosti ideje in izvedbe, sporočilnosti ter sami predstavitvi instalacije kot celote.

1. NAGRADA

Prvo nagrado prejme instalacija z naslovom Odmaskirana past ekranov avtorjev Lenarta Omladiča, Eme Pašič, Larise Bučar, Klare Zebec, Anžeta Kovača, Pie Cvijanović Ribič, Line Špacapan, Danilla Gainullova, Luke Zupančiča in Erika Mahorčiča pod mentorstvom Vida Florjanca iz Dijaškega doma Tabor, Ljubljana.

2. NAGRADA

Drugo nagrado prejme instalacija z naslovom Maske so padle. The end. Sick, sad world avtoric Nike Komperšak, Tijane Spasojevič in Taje Kac pod mentorstvom Raste Vrečko iz Dijaškega doma Lizike Jančar, Maribor.

3. NAGRADA

Tretjo nagrado prejme instalacija z naslovom Maske, testiranje, cepljenje… To je dobra novica! Klasiki nič ne more vzeti lepote, avtoric Nike Rahne, Ane Marije Meh in Tie Brezovnik pod mentorstvom Urške Močnik iz Dijaškega in študentskega doma Celje.